Stockholm, Drottningholm 3 april

Så har vi haft möte i SBHS Stockholm igen!
Vi samlades vid vår klubbstuga Drottningholm:s slott! Platsen är väl vald då där finns en massa härliga buskar och träd att snuffa på.

Nu skall vi ta allt från början. Vår dag började i tidiga ottan! Alfred var inte helt förtjust i lösningen då vi hade haft besök av foxterriern ”Triss” till sena natten! Sånt sliter på en äldre herre!

Väl framkommen till Drottningholm så vaknade Alfred till! Han blev så glad att träffa sina kompisar så han var tvungen att sjunga en liten trudilutt! Då han har en alldeles utmärkt sångröst så fanns det inte en levande varelse inom en mils radie som inte visste om att Alfred hade kommit.

Vi som träffades var Tyra d.ä. Tyra d.y. Olga, Signe, Jack, Pelle, Ola, Alfred, Axel, Aston, Elling, Birgit samt Clara (fast hon är en bulldog men ville vara basset för dagen). Det var en bassar till men jag kommer inte ihåg dennes namn.

Efter att alla har räknats in så skulle det tas foton framför vårt klubbhus. Vägen dit är så himla spännande med en massa nyheter man måste kolla på. Hastigheten var inte direkt skyhög.

Vår Basset ambassadör Joanna Wallén lyckades efter desperata försök få lite ordning i leden, i ca 5 sek, så att gruppfotot kunde tas! Ungefär hälften gruppen tyckte att bakdelen passar bättre på ett gruppfoto.

Nu bar färden av till vår lilla ö! På vägen dit så fick Alfred syn på att Tyra d.ä. fick åka i limousine. Gissa om Alfred blev avundsjuk!

Pelle och Ola hade jätte bråttomt ut på ön så dom kunde springa fritt!

Väl ute på ön så släpptes alla bassar lösa. Nu blev det kalabalik för nu fick alla bassar för sig att dom skulle hälsa på alla andra hundar som fanns på ön.

Innan bassarna anlände så hade det rått en lugn och skön stämning på ön (lös tråkig och stel stämning)! När bassarna dök upp så ändrades allt. Till och med den mest väluppfostrade vovve ville helt plötsligt leka och busa. Nu blev det livat på ön.

Lilla Clara (bulldog) blev jättekär i en stilig herre Grand Danio! Sådana där detaljer som att det fattas sisådär 1 meter nertill på Claras ben bekymrade inte henne.

Jack ville som vanligt komma i samspråk med Alfred. Nu tyckte Alfred att en dialog kan föras något tystare, vilket Jack inte höll med om.

Det fanns en Rhodesian ridgeback som tyckte att det här med bassar var kul. Han rumlade runt precis som om han trodde att han var en basset.

Pelle fick för sig att springa ikapp några kollegor! Nu fungerade det inte som Pelle planerat. Dom där kollegorna var några snabba jäklar. Nu Pelle kommit halvvägs så hade kollegorna hunnit fram till målet.

Med detta lät sig inte Pelle nedslås. Pelle använde sin list och utmanade andra kollegor med lite större list. Nu lyckades han bättre och hans dag var räddad.

Tyra d.ä. tyckte att det här med limosinen inte var någon bra ide längre. Hennes butler (Torwald) hjälpte henne ner. Nu blev det rulle på damen.

Efter bus och stoj så inträder dagens höjdpunkt. Maaaatttt! Det är en aktivitet som alla hundar deltar i med stor entusiasm! Vissa behagade sig att sitta på matbordet.

Man kan lugnt säga att alla hade jätteroligt på vår träff.

I bilen på väg hem så var det väldigt lugnt i bagaget! Inte förrän fram emot tisdagen så vaknade killarna till igen.


Hans och Pia Andersson


Bilder tagna av Hans och Pia Andersson

(klicka för förstoring)