Basset promenad den 17 augusti på Drottningholm

Text och bild inskickade av : Hans Andersson

I lördags hade StockholmsBassar sitt sedvanliga höstmöte:
Som vanligt gick det inte att följa uppgjord dagordning!
Vi får ta det från början! Mötet började kl. 12:00 vid parkeringen vid Drottningholms slottspark! Det var för dagen 21 Bassar + 1 Bulldog (Hade det kommit ynka 2 till så hade det varit rekord)!
Härifrån skulle alla medverkande Bassar gå i samlad trupp till hundön, men först, vis av erfarenhet, ville bassethoundambassadören Joanna Wallén ta gruppfoto utifall allt skulle gå åt skogen med disciplinen (det brukar göra detta på våra möten)! Inför gruppfotot så tillfrågades dom medverkande att adjungera 1 st Bulldog att för dagen vara en Basset Hound! Svaret var enhälligt Ja!
Efter gruppfotot så insåg söta Muffins att konkurrensen om killarnas gunst var stenhård! Det har att killarna lägger märke till en. Nu hade Muffins en makalös tur. Det visade sig nämligen att det fanns en outtömlig tillgång med Canadagäss träck! Dagen var räddad för Muffins! Efter att rullat sig i träcken så var Muffins mycket nöjd med resultatet.
Nu gick färden vidare igenom slottsparken! Allt verkar fortarande fungera då alla gick hyfsat disciplinerat. Det fanns massor att nosa på så det tog sin tid!

För att komma ut på Hundön så är man tvungen att passera en smal bro! Här blev det direkt problem! Som vanligt skulle alla över bron samtidigt! Efter att hussar och mattar styrt upp övergången så kom alla över utan att ramla av bron! Väl över och ute på hundön så tog disciplinen slut och den totala kalabaliken bröt ut!
På ön fans sedan tidigare både flera grupper av andra raser!
Efter att det blivit gemensamt släpp av alla hundar så for dom iväg som projektiler och skulle kolla in dom andra hundarna! Vissa av dessa hundar blev lite rädda när det kom horder av BassetHound rusande mot dom! Det dröjde inte länge förrän alla tokrusade runt och jagade alla!
Jack försökte få en dialog med Alfred! Alfred å sin sida tyckte han var lite för högljudd!
Aston var väldigt noga med att kolla in alla damer på ön! Det var Frida, Lilly och många fler! Axel och Duke tokrusade runt med några långbenta och jättesnabba krabater (tror dom kallas för Afghaner!). I gruppen ingick även en blivande BassetHound ägare! Än så länge en 2-beningsvalp vid namn Valter! Aston tyckte att det är nog lika bra att ta saken i egna tassar och introducera honom i hur det är att äga en basset! Aston marscherade raskt fram till 2-beningen och pussade honom! Sen fick 2-beningen klappa honom så mycket han ville!

Sire berättade för Alfred om ett trauma han varit utsatt för!

- Kan du tänka dig Alfred! Jag har varit tvungen att simma i en bassäng flera gånger!
- Huuua tyckte Alfred! Usch till vilken nytta då?
- Har ingen aning! Det var mattes påfund så det var väl bara att lyda annars drog hon väl in på maten!
- Ojjj ojjj! Hur kan dom behandla oss så? Skall vi gå och rulla oss i leran!
- Ja det gör vi!

Jack tog livet med ro och knallade runt och kollade omgivningen.
Efter att rusat av sig det mesta så beslöt bassethoundambassadören att vi skulle förflytta oss till fikaborden! Det lyssnade alla bassar på (det var nog det första dom lyssnat på den dagen).
Väl framme så insåg Aston att det där med att jaga damer fick anstå till ett senare tillfälle. Är det mat på gång så är det! Bäst att hoppa upp på matbordet så man får lite koll vad som finns i alla ryggsäckar! Nu fick Ester syn på Aston! Jag vill också ha koll på innehållet i dess ryggsäckar! Sagt och gjort så hoppade hon upp hon också! Väl där så fick Sebastian syn på sitt livs kärlek! Han glömde helt av att kolla in vad som fanns att äta! Han måste helt enkelt upp och pussa Ester. Ester tyckte det var jättepraktiskt att sitta på matbordet och både bli pussad av en stilig herre och få i sig något som mättar en hungrig mage! Lilla Ida fick tag i en korv som hon sprang runt med! Det fick ju naturligtvis en Rhodesian Ridgeback syn på och ville ha korven! Ida blev fälld av Rhodesian Ridgeback:en! Nu fick Bunksy och två andra bassethanar syn på vad som höll på att hända! Dom rusade fram till Idas försvar! Här skall ingen Rhodesian Ridgeback få trakassera någon av de våra! I gruppen finns också en liten babis basset med namn Isabelle! Hon var med så gott som hon orkade men som tur så fanns lillmatte med så att det fanns en varm famn att vila i!
Ja vi var totalt 21 Basset Hound och 1 st Bull Dog! Svårt att komma på namnen men vårt möte var lika katastrofalt som vanligt men vi alla hade väldigt roligt!
En Basset kan sätta fart på sin omgivning!
P.S.! Muffins matte delar inte parfymsort med sin vovve!


 

Basset träff den 4 oktober vid Önnereds tippen vid Fiskebäck

Tack alla som kom och Karin Jönsson för initiativet
 

Basset promenad den 27 september på Domaruddens friluftsområde utanför Åkersberga

Foto: Alberto Tiscornia

Hej! Idag (söndag 27/9-15) var vi ett gäng som träffades för en bassetpromenad vid Domaruddens friluftsområde utanför Åkerberga.
Initiativet kom från Hans Andersson. Eftersom ni efterlyst bilder till SBHS-webben så skickar jag några här.
Min man Alberto Tiscornia har tagit dem. En liten skara, men mycket trevligt!

Vänliga hälsningar

/Kerstin Rydbeck i Uppsala


Basset promenad den 2 augusti på Drottningholm utanför Stockholm


(klicka på bilden för förstoring)

Hej!
I dag 2015-08-02 så hade vi en underbar Basset Hound promenad i Drottningholm utanför Stockholm!
Tyvärr var inte kungen hemma så vi fick inmundiga medhavd fika!

I parken till Drottningholm finns en ö som är reserverad till lösspringande hundar! Gissa om det blev spring när vi släppte Bassarna där!

Det fanns naturligtvis andra hundar där som blev lite förbluffade då alla Bassar välde in! Bl.a. så fanns det Greyhound där som genast tog upp utmaningen att springa kapp med våra Bassar!

Ja det gick väl inte så där jättebra för Bassarna! Men det visade sig inte betyda det minsta! Efter kraftmätningen så kom kraftmätningen i bus!

Jag tror att både våra Bassar och Greyhound hundarna gillade efterföljande brottning! Där van Bassarna!

På ön fanns även Jack Russell hundar! Axel utmanade en Jack Rusell vovve! Axel var jättekaksig och trodde nog att den där lilla killen skulle nog torska mot Axel i snabbhet!

Ack så fel han bedömde läget! Jag tror att alla medverkande Bassar kommer att sova väldigt gott i kväll!

Tack Joanna för att du arrangerar våra träffar i Stockholm!

Vi lär nog hinna med en till under hösten!

I dag var vi 16 Bassar och 1 Bulldogg som trodde hon var en Basset Hound!  

Tack från: Hans och Pia Andersson och säkert från dom flesta medverkande!

Basset promenad den 16 november i Stockholm!