Bassetpromenad maj 2021

Basset Hound-promis 2.5 2021.
Idag var det äntligen dags för Basset Hound-promis i stockholm. Jag har inte velat ordna innan pga Covid och kylan. Så idag var det ca 14 grader. Solen sken och det var lite värme i luften, när jag cyklade till Karin och Muffins, för att få åka bil ut till Hundöarna på Drottningholm.
Vid Karlbergs Slott så ser jag på himlen mot Drottningholms-hållet så ser det mycket mörk ut och jag befarar att det skall bli tråkigt väder på promenaden.
Muffins hälsar mig välkommen med ett wrooooouuuuuur. Sedan så sjunger hon fint för oss ända till parkeringen, där det är uppsamling (ca 20 minuter, det gäller att vara utrustad med tålamod). Solen skiner och vi är totalt 18 st bassar, några corgies och 2–3 andra söta vovvar. Det var länge sedan vi var så många, rekordet är 30 st, tänk er 30 st rullande rumpor i Haga Parken.
Det är mycket hälsande på alla (alla höll sig till att hälsa på anstånd, inget kramade, mycket bra!), många känner jag och har träffa många gånger. Ja, bassarna är ju inte sämre, koppel går kors och tvärs. Det är allmän kaos, så då hälsar jag alla välkomna (berättar om att det är betad parkering) och som vanligt så börjar vi förflytta vi oss upp mot slottet.
De yngre bassarna har spring i benen, jagar varandra, gör kullerbyttor, trasslar in sig i koppel och några tycker att gåsbajset är en förträffligt trevlig liten munsbit. De äldre, går med värdighet, Muffins är väluppfostrad och lägger paket nummer två (bajs) precis vid soptunnan. TOUCHÉ!
Väl uppe vid slottet, så skall den sedvanliga gruppbilden fotograferas och naturligtvis så gör sig bassarna bäst på bild med ett ståtligt kungligt slott i bakgrunden. En gång så kom självaste kungen körande i en bil och vinkade till alla deltagare. Det kallar jag att få rojalistisk flärd på vår basset promenad.
Nu till det roliga; kordination av 18 st bassar och deras mattar och hussar, det fanns några utbrytar Hudinis, som tyckte det var roligare att leka än att bli fotograferade. Efter gruppfotografiet, så går vi mot hundöarna. Där släpps hundar lösa, det är en ö (och vatten runt om) med 2 broar och grindar, så alla är i tryggt förvar.
Nu delas det upp i lite grupperingar, småbassarna, leker, det går vilt till. Sedan har vi tonåringarna, som jagar varandra och de äldre flyttar sig runt och får gos och kärlek av alla människor. Och så fort fikat kommer fram, då flockas alla bassar runt oss.
Vi hade 2 bassar som tyckte att det var dags att öppna badsäsongen: Banksy är förälskad i en liten labbe-tik. Tiken fick syn på ankorna i vattnet och är man en apporterande hundras, så kan det bli svårt att låta bli att jaga. Tiken tog sats och började springa med Banksy efter sig, tiken flög elegant ner i vattnet, som en gasell. Det blev knapp något plask, ja och vad skall man säga om Banksy, han gjorde sitt bästa. Ja, jag tänker inte avslöja hur det såg ut, flera av er ”ser” detta framför er …
Sedan har vi Alice som bara skulle dricka lite vatten ur dammen. Hon snubblade snopet i när hon skulle dricka och dök skamset och förvånat upp med sjögräs på nosen. Väl hemma så fick hon sig ett bad, likaså Banksy, det luktar inte hallon i vattnet som finns i dammen …
Visst är det underbart, 18 st bassar och inget gruff, förutom några tikar som tyckte att vissa hanar var lite för ivriga och närgångna, så det morrades till.
Önskar trevlig vår och vi ses i sommar, på nästa basset-promenad, Joanna